Meteen naar de inhoud

SV Sint-Jozef Mortsel – Wie zijn we?

SV Sint-Jozef Mortsel, geboren en getogen in de heilige grond van Mortsel-Dorp, is een familiale voetbalclub die volop inzet op sfeer en gezelligheid.

We zijn vertegenwoordigd in alle jeugdcategorieën van het gewestelijke voetbal in Antwerpen.

Met 2 seniorenploegen, 2 veteranenteams en één dameselftal zijn we ook in de recreatieve reeksen voor volwassenen al geruime tijd een te duchten tegenstander.

Onze werking is opgebouwd rond onderstaande pijlers:

1. JEUGD ALS BASIS

Onze jeugdteams, bestaande uit jongens én meisjes, vormen de basis van onze club. We zien onze huidige youngsters dan ook graag uitgroeien naar de seniorenploeg van de toekomst.

 • Alle teams worden hiervoor begeleid door gepassioneerde coaches, die hen de juiste omkadering bieden, met voldoende oog voor persoonlijke ontwikkeling.
 • In deze opleidingsfase is winst of verlies minder belangrijk. We zetten volop in op het creëren van een omgeving waar de speler zichzelf op eigen tempo kan ontwikkelen. Spelplezier en vertrouwen in eigen kunnen zijn hierbij onontbeerlijk en trachten we dus ook op elke mogelijke manier te stimuleren.
 • Ook bij onze jeugd is het belang van de 3e helft niet te onderschatten. Hier worden namelijk de echte vriendschappen gesmeed. Wij willen als club dus ook een 2e thuis zijn voor onze spelers – jong en oud – waar ze elkaar kunnen ontmoeten en een leuke tijd kunnen beleven.

  2. SOCIALE EN EDUCATIEVE FUNCTIE
 • SV Sint-Jozef heeft een sterke lokale verankering. De club werd in 1964 opgericht door lokale jongeren en heeft, doorheen de decennia, steeds een belangrijke rol gespeeld in het sportieve leven in de ruime omgeving van Mortsel-Dorp.
 • Ook vandaag staan onze deuren nog steeds open voor alle geïnteresseerden, ongeacht afkomst, overtuiging of sociale achtergrond.
 • Zowel op als naast onze velden dragen we de waarden uit die elke sportvereniging vertegenwoordigt: elke speler met het logo van SV Sint-Jozef op de borst wordt verwacht te beschikken over een gezonde dosis teamspirit, discipline en respect (in elke mogelijke betekenis). Ook in onze jeugdopleiding wordt hier de nodige aandacht aan besteed.

  3. GERUND DOOR VRIJWILLIGERS
 • Alle verantwoordelijkheden binnen onze club worden uitgeoefend op vrijwillige basis. Het bestuur, onze coaches, de toogmedewerkers,… doen dit allemaal vanuit de overtuiging aan een mooi verhaal te kunnen bouwen.
 • We hopen de bereidheid bij leden en sympathisanten verder te kunnen stimuleren en zo de Jozefgemeenschap verder uit te kunnen bouwen.
 • Alle leden hebben inspraak in onze werking. We staan open voor alle ideeën en hopen op deze manier onze vereniging helemaal klaar te maken voor de komende jaren.