Meteen naar de inhoud

UPDATE NIEUW SEIZOEN & ACHTER DE SCHERMEN

Lees hier onder een update met betrekking tot het nieuwe seizoen en wat er zich achter de schermen bij onze club afspeelt!

Beste leden, sympathisanten, en alle andere volgers,

Vandaag is het 30 juni. Traditioneel het (administratief) einde van het voetbalseizoen. Morgen, 1 juli, zal dan officieel het seizoen 2023-2024 van start gaan. Maar wat is er ondertussen achter de schermen gebeurd bij ons en de bond en wat zit er nog aan te komen? Je leest het hier!

-Inschrijvingen ploegen: Reeds enkele maanden terug moesten we alweer de (jeugd)ploegen inschrijven voor het komende seizoen. Zoals elk seizoen is dit een puzzel waarbij wel wat tijd in kruipt. We hebben echter wel minder ploegen als vorig jaar, wat het dan weer makkelijk maakte. We hebben in totaal 12 ploegen in competitie ingeschreven bij de KBVB, en één ploeg onder de KAVVV. Hier even een opsomming: U9, U10, U11, U12, U13, U15, U17, Dames, Vets A, Vets B, 2e ploeg & 1e ploeg. Dit met de “Zaterdagploeg” in de KAVVV. We hebben ook nog een U7/U8 ploegje, maar zij zullen voorlopig enkel trainen. Of we hen in januari wél inschrijven, valt te bekijken.

Reeksindeling: Enkele dagen terug publiceerde Voetbal Vlaanderen de reeksindelingen voor onze jeugdploegen. We komen heel wat bekende ploegen tegen, met hier en daar is een nieuwe ploeg. Onze dames spelen opnieuw in de B reeks, na een jaartje A reeks, en onze 1e ploeg speelt opnieuw in de 3e A reeks.

Kalender/planning: De kalender zal, naar onze informatie, binnen dit en 2 weken gepubliceerd worden. Vanaf deze beschikbaar is gaan wij meteen kijken of er iets gewijzigd moet worden. De kans bestaat dat je in een reeks ingedeeld wordt met een ploeg die hun thuismatchen op zondag spelen. Natuurlijk gaan wij dit proberen op te lossen, maar niets is zeker.

Werkzaamheden terreinen: Sommigen zullen het reeds gemerkt hebben, sommigen niet, maar “den biljart” op De Stappe is stillaan vorm aan het krijgen. Ook is een deel van het veld op het Kasteeltje ingezaaid. Graag vragen we nog eens om zeker onze velden tijdens de inzaaiperiode NIET te betreden. Enkel de bevoegde personen die bijvoorbeeld de sproeiers verplaatsen, mogen op het terrein komen. Voor de voetballers, er staat een hockeygoal naast het veld. Enkel daar mag je voorlopig voetballen.

Oefenwedstrijden & beker: Een nieuwe wind zal waaien door onze seniorploeg(en). Maarten Mattle neemt over van Carl en zal de rol als T1 op zich nemen. Maarten wil er direct invliegen en wil 5 wedstrijden spelen in augustus. 4 oefenwedstrijden en één bekerwedstrijd. Openen zullen onze troepen doen op 6 augustus op de buren van OH Fortuna om 12u. De week nadien, 13 augustus, zal er een uitwedstrijd gespeeld worden tegen een nog te bepalen tegenstander. Zondag 20 augustus zal er dan de eerste thuiswedstrijd gespeeld worden, dit op t Kasteeltje om 16u tegen Riko H. Op donderdag 24 augustus zal de Stappe ingespeeld worden tegen De Vrede, dit om 20u. De voorbereiding afsluiten doet de 1e ploeg met een bekerwedstrijd tegen KWB Hombeek, op zondag 27 april om 14u30. Terrein nog te bepalen. We trachten ook de oefenwedstrijden te combineren met onze 2e ploeg, zodat zij ook spelen. Verder zullen er tussendoor van andere ploegen ook nog oefenwedstrijden gespeeld worden.

Ook onze Vets en Dames zijn ingeschreven voor de beker, maar zij zijn al een ronde verder en komen pas in november in actie.

Twizzit: Al niet iedereen het gebruikt, is het merendeel van de leden wel overtuigd van de app. De lidgelden verlopen ook heel vlot via de app, wat we enkel maar toejuichen. We blijven ook nog altijd overtuigd van het nut van de app en zullen deze ook nog verder promoten in de toekomst. De inschrijvingen voor de BBQ via de app was dan ook een ideaal voorbeeld.

Varia: momenteel zijn we bezig met allerlei zaken om de club verder te krijgen. Samen met mensen die een hart voor de club hebben en enkel maar vooruit willen. Alle nieuwtjes zal je zeker en vast als eerste kunnen lezen op onze website en Facebookpagina. Oh ja, niet onbelangrijk, onze verlichting is opnieuw goedgekeurd! We kunnen weer 3 jaar mee.. 😉

Heb jij nog een vraag over een specifiek topic? Laat deze gerust achter!

Samen kijken we uit naar een nieuw seizoen!

Tot binnenkort!